Esmay Kinderen

Twee en zegt nee

NEEHEE 

Hij is twee en zegt nee. Vandaag, in het heetst van de strijd na de zoveelste boze bui van hem verloor ik mijn geduld en begon ik lichtelijk te schreeuwen naar hem. Ik weet het, hij is gewoon een kind, ik ben de volwassene en ik had meer geduld moeten hebben met hem. 

Maar ik schreeuwde omdat ik me zorgen maakte.

Hij is een stukje van mijn hart dat buiten mijn lichaam rondloopt en het is mijn taak om hem veilig te houden. Ik denk dat ik soms, als hij niet naar me luistert, bang ben dat hij mijn advies niet zal opvolgen en slechte keuzes gaat maken als hij groter is. Ik weet dat het incident van vandaag over een graafmachine ging en dat een intense bezorgdheid niet zo verstandig klinkt, maar de liefde van een moeder is alles behalve rationeel. En soms schreeuw ik daarom.

Ik schreeuwde omdat ik moe ben. Voor hem zorgen doe ik met alle liefde, maar er zijn dagen dat ook ik moe ben. Dit is helemaal niet zijn schuld, maar wanneer ik zo moe ben werken mijn hersenen niet zoals het zou moeten. Ik verlies mijn geduld sneller, vind het moeilijker om de humor van dingen te vinden en ik reageer soms luid zoals ik vandaag deed.

Ik schreeuwde omdat ik gestrest ben.

Een ouder zijn is mijn belangrijkste taak, maar dat betekent niet dat al het andere stopt. Ik probeer heel hard om met hem in het moment aanwezig te zijn, maar soms weerhoudt de drukte van de alledaagse dingen mij ervan om echt hier bij hem te zijn. Ik wil niet dat hij die stress voelt. Het is mijn taak om hem daarvan te beschermen. Ik zal proberen om dieper in te ademen, net zoals ik dat hem leer wanneer hij boos is en met spullen gaat gooien.

Ik schreeuwde omdat ik ook maar een mens ben.

Op dit moment weet ik dat hij denkt dat ik een superheld ben. En hoewel ik dat zeker probeer, is de waarheid dat ik gewoon een normaal persoon ben met emoties en gebreken. Ik probeer elke dag mijn uiterste best te doen, maar ook ik maak fouten. We doen het allemaal. En hij ook voor de rest van zijn leven. Ik wil dat hij leert dat fouten maken goed is. Fouten helpen ons om meer over onszelf te leren en ons te helpen groeien. 

Ik schreeuwde omdat hij me boos maakte, maar boos zijn op mensen van wie je houdt is ook goed.

We brengen veel tijd samen door, het zou onmogelijk zijn om af en toe niet boos op elkaar te worden! Soms zijn het de mensen van wie we het meest houden die ons het meest boos maken. Hij is veilig bij me om al emoties te voelen. Het is mijn taak om hem te helpen die emoties te verwerken. Mensen kunnen tegelijkertijd boosheid en liefde voelen. In ons gezin blijft het liefdesgedeelte hetzelfde, ongeacht welke andere emoties er gaande zijn. Er is niets dat je zou kunnen doen waardoor ik zal stoppen met van je te houden. Ik hou van jou op al je momenten.

En dat is hoe ik van je hou, zelfs als ik schreeuw. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top